Dame seniors medalje i fjordårets EM i Divone

European Championship in Divonne, Frankrike

Tilbakeblikk på sist års medaljer for senior damer.

Oslo Dragons participated with two teams: Premier mixed and senior Ladies, both at 200 and 500 meters.
Senior Ladies managed to get a bronse medal in the European Championship of Dragonboating in Divonne France. The distance was 200 meters.

Lenke til artikkel: http://www.blikk.no/index.php?option=com_k2&view=i...

Bronse til dragene

Hentet fra magasinet Blikk

Oslo Dragons seniorlag vant bronsemedalje under EM i dragebåt i Divonne les Bains, Frankrike. Tekst: Reidar Engesbak onsdag 05. august 2015 06:00

Oslo Dragebåtklubb deltok på European Dragon Boat Federations EM for klubblag i Frankrike i helgen. Klubbens seniorlag hentet hjem bronsemedalje på 200 meter.

Oslo Dragons, som egentlig heter Oslo Dragebåtklubb, ble stiftet 1. januar 1985 og holder til i Bestumkilen og er Norges eneste aktive dragebåtklubb. Siden høsten 2014 har klubben også hatt et seniorlag for damer.

«Dragebåtpadling er en fysisk sport, samt en visuell opplevelse. En dragebåt (kinesisk: 龙舟 eller 龙船, pinyin: Lóngzhōu, Lóngchuán) er en svært lang og smal padlebåt benyttet ved dragebåtrace. Både båten og konkurransen har sitt opphav i Kina. Under racene er dragebåtene rigget til med dekorativt hode og hale til en kinesisk drage, og tromme brukes for at padlerne skal holde rytmen. Dragebåtracene har sitt legendariske opphav i embetsmannen Qu Yuans rituelle selvmord ved drukningsdøden i de stridende rikers tid. Han protesterte mot korrupsjonen, og mange sørget over hans død. For at ikke fiskene skulle fortære hans kropp, rodde de ifølge legenden opp og ned elven Miluo Jiang, plasket med årene og slo på tromme for å distrahere fisken, og kastet ut ris for at fiskene heller skulle spise seg mette på det», heter det i forklaringen på nettsidene til Oslo Dragons

Seniorlaget var et av to lag fra Oslo Dragons som reiste til EM i Frankrike med medaljer i blikket. Begge lag stilte i to race, 200 meter og 500 meter. Seniorlaget var de eneste som kunne reise hjem med medalje.
- Vi dro for å vinne selvsagt, sier Lene Velvang i seniorlaget til Blikk Nett.

- Men laget ble startet opp høsten 2014 så vi er helt ferske og har aldri vært med på EM tidligere. Vi hadde ikke noe håp om å komme hjem med favnen full av medaljer, sier Velvang og forteller at konkurransen om medaljene er hard.

- Lagene fra Tyskland, Russland og en rekke andre land har holdt på med dragebåtracing lenge og alle stiller med mange lag.

Til tross for hard konkurranse padlet seniorlaget seg inn på en tredje plass på 200 meter og sikret seg bronse.
- Det var helt ellevilt og vi var så lykkelige, sier hun til Blikk Nett.
- De fleste av oss på laget har så lite erfaring og vi visste nesten ikke hvordan en konkurranse fungerte.

Men medalje ble det og Velvang mener lagets entusiasme og samhold veier opp for erfaring.
- Det er et veldig godt sosialt miljø i klubben vår og vi har en god tone oss i mellom. Det er gøy å gå på trening og nå har vi fått giv til å være med på flere mesterskap.

Etter bronsemedaljen var iveren etter nye medaljer stor og seniorlaget gikk for gull på 500 meter dagen etter. Men det holdt ikke til medaljeplass.
- Det var bare tiendedeler om å gjøre. På grunn av et uhell i båten mistet vi litt tid og havnet på en fjerdeplass, sier Velvang.

Tapet la ingen demper på humøret og under medaljeseremonien ga det norske laget alt og heiet frem konkurrentene på seierspallen.
- Dermed ble vi ropt opp på scenen og fikk dele den med vinnerne. Vi ble godt mottatt på EM og av de andre lagene som deltok - og vi har blitt invitert til en rekke mesterskap og treningsleire over hele verden, sier Lene Velvang og benytter anledningen til å invitere nye medlemmer med i Oslo Dragons.

- Vi trenger alltid nye medlemmer, særlig unge og interesserte kan melde seg inn og bli med på introduksjonstreff 28. august fra kl 12 til 15.

På introduksjonstreffet stiller Oslo Dragons med erfarne padle-instruktører og styrmenn fra klubben.

Programmet er rikholdig og alle får en rask instruksjon i padleteknikk og får prøve å padle. Oslo Dragons arrangerer så race mellom de som har lyst til å prøve å padle fort. Siden tennes grillen og klubben serverer kyllingvinger og annet grillsnadder mens det blir informasjon om treningsmuligheter og opplegg i klubben.