Oslo Dragebåt Klubb (Oslo dragons)

ODK, norges eneste aktive dragebåt klubb, vi holder til i Bestumkilen der vi padler 3 ganger i uken i perioden april til oktober. I vinterhalvåret treffes for felles innetrening i hall og vi arrangerer svømmekurs i forskjellige svømmearter. Foreningen ble stiftet: 01.01.1985

ODK vil ekspandere, og vi vil ønske alle interesserte velkommen til en prøvetur på sjøen med oss.

Oslo Dragebåt Klubb (OSLO DRAGONS)
post@odk.no

Konto nummer: 1617.20.66538
Vipps: Oslo dragebåtklubb eller søk: 73725
Organisasjonsnummer: 983 073 557
Spond: https://group.spond.com/AENCE

Lokasjon

Vi holder til i Bestumkilen Drammensveien 208. Rett i nærheten av båtslippen, midt mellom av Maxbo og Thaugland.

Litt ODK historie:

1984: Norges Padleforbund sendte to lag til Stockholm for å konkurrere i dragebåt etter en forespørsel fra Singapore. Det ble konkurrert mot to svenske lag, et lag fra Danmark og et lag fra Singapore. Senere samme år ble det sendt et lag til Singapore for å konkurrere.

1985: Det ble lånt en dragebåt med navn "Norway" fra Sverige for at vi skulle få trent. Senere samme år ble det etter privat initiativ sendt et lag for å konkurrere i både Malaysia og Singapore.

1986: Det ble inngått en muntlig avtale med Det Svenske Kanotforbundet om å kjøpe båten "Norway". Flere personer reiste bort for å hente båten, men når de kom frem hadde svenskene ombestemt seg.

1987: Stilte med et lag under en konkurranse i Malmø.

1988: Vi fikk endelig kjøpe dragebåten "Norway". Det ble sendt et lag til Malaysia og Singapore. Under et restaurantbesøk i Singapore ble Norges Dragebåtforbund stiftet. Sentrale personer som lå bak dette var Thomas Aslaksby, Morten Høglund, Geir Olav Bergene og Erik Henriksen.

1989: Det ble sendt et lag til Osaka, Japan. Senere samme år stilte ODK med et rent kvinnelag i Malmø, og et lag var senere i London.

1990: Det ble stilt et lag i London.

1991: Den første dragebåtfestivalen ble avholdt på Aker Brygge. I september ble det arrangert Europacup i dragebåt hvor Norge stilte med 3 lag. I tillegg kom det to lag fra Sverige, et fra Finland og et fra Tyskland. Sesongen ble avsluttet med en konkurranse i London.

1992: Vi flyttet inn i Oslo Roklubbs lokaler i Bestumkilen. 10 av klubbens medlemmer deltok på et skandinavisk lag i Singapore. Laget konkurrerte under norsk flagg. Et lag deltok under et Europacupstevne i Malmø. Vi klarte dessverre ikke stille lag under det første Europamesterskapet.

1993: ODK kjøpte sin andre dragebåt fra Sverige. Sesongen ble startet med en treningskonkurranse i Gøteborg og i august deltok vi i et Europacup-stevne i Malmø. Klubben stilte lag i EM som gikk av stabelen i Schwerin, Tyskland.

1994: Det ble stilt lag både i Gøteborg og Malmø. Ni av klubbens medlemmer kom seg til London. Mange medlemmer kom seg ikke med noe fly på grunn av flystreik. De ni medlemmene fikk padle på et svensk SAS-lag.

1995: Det ble stilt lag både i Gøteborg og Malmø. I tillegg reiste Espen Arnø alene til Malaysia for å konkurrere. Det ble også stilt lag under EM i Nottingham, England. Den 21. april dette år ble det arrangert 10-års jubileum for Oslo Dragebåt Klubb.

1996: Det ble stilt et lag under Europacupen i Malmø. Under EM i Silkeborg, Danmark stilte ODK med et damelag og et herrelag.

1997: På grunn av manglende engasjement klarte vi dessverre ikke stille nok personer til noen konkurranser.

1998: Hadde fortsatt problemer med å skaffe nok folk til konkurranser. Alle trofaste padlerne gjennom sesongen fikk en weekend-tur til Sjoa for å rafte og ha grottevandring.

1999: Vi inviterte alle medlemmene og NAC (Norwegian Adventure Club) til å padle i Haldenvassdraget. Vi stilte lag under Europacupen i Malmø.

2000: Vi inviterte alle medlemmene og NAC til en tur i Telemarkskanalen. I august deltok vi under EM for landslag i Malmø.

2001: Det ble arrangert en aktivitetshelg i Trysil med dragebåtpadling i Trysilelva, rafting, juvvandring og mye annet gøy. Dette var en oppkjøring til EM to uker senere i Bremen, Tyskland.

2002: Det ble stilt ett lag til verdensmesterskapet i dragebåt for klubb lag i Roma. Det 3dj mesterskapet for klubblag i regi av den internationale dragebåt føderasjon.

2003: EM ble arrangert i Italia i juni måned. Dette er for tidlig i sesongen og ODK valgte å ikke stille noen lag. Det var liten interesse fra klubbens medlemmer for å reise til New York, USA for VM. Det ble arrangert et "nordisk mesterskap" i Malmø. ODK stilte med 13 personer, Viking Team Copenhagen (VTC) 11 personer, Stockholm-lagene 11 personer, Kungälv (Gøteborg) 3 personer og Malmø 28 personer. ODK og VTC fylte opp båtene med personer fra Malmø. Ved å slå sammene de 3 heatene vi padlet, så kom ODK på 2. plass, slått av VTC med 0,6 sekund.

2004: Klubben klarte ikke å stille et lag til EM i Stockton, England og dragebåtarrangementet i Malmø ble avlyst av arrangøren. Klubben arrangerte i aktivitetshelg for klubbens medlemmer i Kongsberg med dragebåtpadling og grottevandring. Takk til Friluftskompaniet AS som stilte med lavvo og guide.

2005: Vi stilte fulltallige til EM for klubblag, og VM for landslag, som ble arrangert i Berlin.

2006: EM for landslag ble dette året arrangert i Praha, og ODK stilte fulltallig.

2007: ODK stilte igjen fullt lag til EM for klubblag, som ble avholdt i St. Petersburg.

2008: Vi hadde nesten fullt lag når vi stilte i EM for landslag, i Sabaudia, Italia. Vi hadde hatt godt av all treningen i oppkjøringen til EM, og beviste det med bedre tider på alle distansene.

2009: Denne gangen var vi tilbake i Praha, og deltok i VM for landslag. Vi hadde lagt om treningen vår fra våren av, med endret teknikk, og mye intervall trening. Dette ga resultater, og vi forbedret nok en gang både tider og plassering.

Kontakt oss